Santuari de Santa Marina   a     Pratdip 

Baix Camp

 

 

any 2002

 

Al municipi de Pratdip, hi trobem el bonic santuari de Santa Marina, que al llarg dels segles ha anat congregant devoció a la comarca i bastint un seguit d’edificacions a l'entorn de la font i de la primitiva capella documentada ja al s. XV. A darreries del XIX s’hi afegí a la construcció un cambril que restà sense decoració fins al XXI. Carles Arola ha decorat la cúpula amb una pintura abstracta de llenguatge contemporani, sostinguda pels arcs separats per quatre petxines on veiem el "tetramorf".  Mitjançant el Retaule pintat per Arola el 2002 s’aconsegueix inserir el Cambril en el conjunt de l’Església profusament decorada al s. XVII i recentment restaurada també per Carles Arola.


 

També veiem les vedutes d’alguns dels llocs on s’han venerat les relíquies de la Santa, Alexandria, Venècia, Barcelona i Pratdip.

A la part baixa i per equilibrar arquitectònicament el conjunt amb eixos de simetria, Arola hi ha pintat unes portes falses mitjançant l’ús de l’enganyatall o "trompe-l’oeïl".

Pintant la cúpula del cambril

CORREU

Espais per al culte : ] Lilla ] Ascó ] Móra d'Ebre ] S. Jaume Domenys ] Roda de Berà ] Jesús i Maria ] [ Santa Marina ] Santa Bàrbara ] L'Ametlla de Mar ]

versió en CATALÀ versión en  CASTELLANO FRANÇAIS ENGLISH  VERSION