LILLA,      Montblanc

         Conca de Barberà
Església de Sant Joan. 1991

 


Església íntegrament decorada amb un llenguatge plàstic contemporani i atrevit.

Inspirat en les icones orientals hi ha un tractament de l’espai i el seu simbolisme litúrgic jugant amb els colors i les formes. Tot esdevé senyal, signe que acota i defineix com el propi mur, l’espai simbòlic del temple.

El cancell representa el món material, fosc i tenebrós d’on venim. Al baptisteri creuem el Jordà immersos en l’aigua, en la llum i en l’esperit.

Avancem per la Nau, la Vida a la terra, els camins inescrutables del Senyor. Gràcies a la Sang de Crist i a l’esperança en la Resurrecció arribem al Presbiteri, lloc més sagrat, il·luminat i daurat, entre les dues capelles a manera de transepte, la del Santíssim i la de la Penitència. Les dues decorades amb una celístia d'inspiració bizantina.

El frontal d’altar s'inspira en la icona de la Resurrecció.

La creu processional presideix el presbiteri, i irradia un raig de llum, obra també d’Arola, així com el retaule que recull la vida de Sant Joan Evangelista.

 

 

J.M.T. Grau i Pujol, R.Puig i Tarrech. LILLA, APROXIMACIÓ A LA HISTÒRIA D’UN POBLE. Lilla.1996 pp. 183 – 186.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       

CORREU

Espais per al culte : ] [ Lilla ] Ascó ] Móra d'Ebre ] S. Jaume Domenys ] Roda de Berà ] Jesús i Maria ] Santa Marina ] Santa Bàrbara ] L'Ametlla de Mar ]

versió en CATALÀ versión en  CASTELLANO FRANÇAIS ENGLISH  VERSION