Retaule major del santuari de Santa Marina a  Pratdip

    any 2002

 

 

 

 


Taula de la Nativitat de la Mare de Déu.

Policromia i or de full.

El nou retaule que En Carles Arola ha pintat per Santa Marina, consta de 7 taules policromades i daurades amb or de full, representa la vida de Santa Marina, molt venerada a la comarca i és coronat per la Nativitat de la Mare de Déu, patrona de Pratdip. La creació d’aquest nou retaule és amb motiu del 400 aniversari del primer retaule renaixentista del 1602 conservat encara avui al Museu Comarcal de Reus.

Per això l’autor ha volgut conservar la iconografia, la temàtica i l’estructura emprant un nou llenguatge pictòric i compositiu.

A la predel-la s’hi representen escenes de la passió.

Als carrers, moments de la vida de la Santa: L’ingrés al convent, La falsa acusació, L’expulsió, La Penitencia, La Mort de la Santa i la Glòria.

En Carles Arola és l’autor també de les pintures murals que decoren el Cambril del santuari, creades igualment per aquesta ocasió. Les pintures que decoren aquest cambril recorden les principals ciutats per on vingueren les relíquies de Santa Marina (Alexandria, Venècia, Barcelona i Pratdip).

La cúpula és decorada amb un llenguatge plàstic contemporani amb ressonàncies barroques a les que Carles Arola ja ens té acostumats.

Cal destacar també els "trompe-l’oeil" de les portes. Tot presidit pels "dips", la imatge llegendària i mitològica de Pratdip.

CORREU

Retaules de : ] Tarrés ] S.Joan Evangelista ] Santa Bàrbara ] del Santíssim a Ascó ] Capella d'en Marcús ] [ Santa Marina ]

versió en CATALÀ versión en  CASTELLANO FRANÇAIS ENGLISH  VERSION